Wie ben ik?

Mijn naam is Kirsten, een hondenliefhebster in hart en nieren.

Hoewel ik eigenlijk altijd al droomde van een job in de dierenwereld, heb ik eerst Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KULeuven gestudeerd. Daarna startte ik met de 5-jarige opleiding Osteopathie aan het IAO in Antwerpen. Tijdens deze opleiding kwam de drang om met dieren te werken weer meer op de voorgrond. 

In 2018 leerde ik Sara Coeckelberghs en haar hondenfysiotherapiepraktijk Canibou kennen. Een wereld ging voor mij open. Een job die mijn passie voor dieren én mijn diploma kinesitherapie combineerde. Dit was het! 

Ik volgde de opleiding ‘Dierenfysiotherapie’ aan de UGent en na een half jaar in een revalidatiecentrum voor honden ging ik aan de slag bij Canibou. 

Waarom acupunctuur voor honden?

Omdat acupunctuur - zowel bij mensen als bij honden - een mooie aanvulling is op fysiotherapie/kinesitherapie, volgde ik nog een cursus Dierenacupunctuur aan het OTCG in Antwerpen. 

Bij mijn ouders is sinds 6 jaar de mooie Ierse Setter, Flinn, een extra gezinslid. Zelf heb ik 1,5 jaar geleden de Spaanse Galgo Nand geadopteerd. Door zijn zware jaren in de jacht heeft hij erg broze gewrichten en samen met acupunctuur en fysiotherapie houd ik hem fit. Graag zou ik met Acucanis zo veel mogelijk honden gezond en sterk houden.

 

Opgelet: Ik ben geen dierenarts! Bij mij kan je dus NIET terecht voor het stellen van een standaard (Westerse) diagnose of voor het vaccineren van je dier.

Gelieve hiervoor contact op te nemen met je dierenarts.